понедельник, 18 января 2016 г.

ІНСТРУКТИВНО-МЕТОДИЧНА НАРАДА

14.01.2016року в кабінеті Ірпінської міської психолого-медико-педагогічної консультації  відбулася інструктивно-методична нарада з вчителями-логопедами та практичними психологами ДНЗ щодо проведення корекційно-розвивальної роботи.








Нараду проводили завідувач психолого-медико-педагогічної консультації, Тимошенко-Ушакова Діна Борисівна, та методист психологічної служби, Набок Ольга Валеріївна.
         На нараді було обговорено питання веденння документації, проведення корекційно - розвиткових занять з різними категоріями дітей, розглянуто корекційні програми для дітей з особливими потребами дошкільного віку.
Завідувач психолого-медико-педагогічної консультації наголосила, що своєчасне, якомога раннє  втручання, комплексна підтримка дитини з особливими потребами – реальна можливість повноцінно ввести дитину в соціум.
Учасники наради активно обговорювали проблеми, перспективи та шляхи  вдосконалення супроводу дітей з особливим потребами в умовах дошкільних закладів, творчо приймали участь в арт-хвилинці. 

По закінченню наради були прийняті методичні рекомендації.


Інструктивно-методична нарада
з вчителями-логопедами ДНЗ та практичним психологами ДНЗ
щодо проведення корекційно-розвивальної роботи
14.01.2016
МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ
1.     Ознайомити педагогічних працівників, які працюють з категорією дітей із особливими освітніми потребами, у ході засідань міських творчих груп і методоб»єднань із нормативно-правовими документами.
Спеціалісти психолого-медико-педагогічної консультації, методист психологічної служби Науково-методичного центру.
Січень 2016 року
2.      Провести інструктивні наради з питань планування та дотримання вимог до проведення корекційно-розвиткових занять із дітьми з особливими освітніми потребами, порядку комплектування груп компенсуючого типу та інклюзивних груп у дошкільних навчальних закладах.
Спеціалісти психолого-медико-педагогічної консультації, методист психологічної служби Науково-методичного центру, методисти дошкільних закладів.
До 01 вересня 2016 року
3.      Передбачити у планах роботи дошкільних навчальних закладів проведення просвітницьких заходів для педагогічних працівників, батьків з висвітленням проблем надання корекційної допомоги дітям з особливими освітніми потребами.
Методисти Науково-методичного центру, спеціалісти психолого-медико-педагогічної консультації, , методисти дошкільних закладів.
Протягом навчального року
4.      Продовжити роботу постійно діючого консультпункту на базі Ірпінської психолого-медико-педагогічної консультації з питань організації та змісту навчання дітей з особливими освітніми потребами.
Ірпінська психолого-медико-педагогічна консультація.
Постійно
5.  Провести взаємоперевірку та надати взаємодопомогу вчителям-логопедам, які працюють на логопедичних пунктах та у логопедичних групах.
Вчителі-логопеди дошкільних навчальних закладів.
До 19 лютого 2016 року
6.Надавати науково-методичну допомогу педагогічним працівникам, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами, у підготовці дидактичних матеріалів, корекційних програм.
Науково-методичний центрІрпінська психолого-медико-педагогічна консультація
Постійно

Комментариев нет:

Отправить комментарий